پنجره کشویی برای اکثر خانه ها گزینه ای کاملا ایده آل به شمار می آیند. این پنجره ها همانطور که از نامشان پیداست، به صورت افقی باز می شوند. از آنجایی که بیشتر پنجره ها به صورت عمودی باز می شوند، وزن پنجره دید کلی از منظره بیرون خانه را محدود می کند. با این حال، به دلیل باز شدن افقی، پنجره دوجداره کشویی می تواند به طور قابل توجهی بزرگتر باشند و در عین حال اجازه ورود هوای تازه را به خانه شما آسان می کنند.همچنین در مناطق کوچک تر گه فضا برای پنجره های بزرگ موجود نیست، مانند حمام های کوچک یا مناطق تنگ نزدیک سینک آشپزخانه، می توان پنجره های کشویی کوچک تر را به طور استراتژیک برای حداکثر رساندن هوای تازه قرار داد.
پنجره ها أنواع متفاوتی دارند و ساده ترین این پنجره ها پنجره های لولایی اند که به صورت افقی یا عمودی به یک سمت خود باز می شوند. بعد از آن پنجره های لولایی که به دو سمت باز می شوند نیز وارد بازار شدند و بعد از آن نسل پنجره های کشویی که محبوبیت فراوانی یافته اند، عرضه شدند. پنجره های کشویی دارای ارسی هایی هستند که کنار یکدیگر می چرخند و باعث باز و بسته شدن پنجره به صورت افقی می شوند. این پنجره ها در حقیقت بهترین پنجره همه منظوره برای عموم مردم هستند. کاربرد پنجره های کشویی معمولاً در مکان هایی با نیاز به دید بدون مانع یا جایی که حداکثر تهویه هوا مورد نیاز است( مانند ساختمان های شلوغ اداری یا تجاری) ، دیده می شود و با توجه به اینکه باز و بسته کردن آن ها بسیار آسان است (به این صورت که آن ها را به آسانی از چپ به راست یا بالعکس بکشید)، این پنجره ها اغلب در مکان هایی قرار می گیرند که دسترسی به آن ها سخت تر می باشد؛ مثلاً پشت سینک آشپزخانه که مکانی دشوار برای باز و بسته کردن و رسیدگی است.
هر پنجره کشویی از پنل های کشویی یا ارسی هایی تشکیل شده است که معمولا می توانند آزادانه در هر جهت حرکت کنند. پنل ها در بالای غلتک های بادوام که اغلب از جنس برنج ساخته شده اند، قرار می گیرند و می توانند به طور کامل برای اهداف تعمیر و نگهداری از قاب بلند شوند. در حالی که پنجره های ارسی عمودی قدیمی دارای کانال های تو خالی در دو طرف پنجره بودند (که سیستم وزنه های تعادل را در خود جای می دادند)، پنجره های ارسی با بازشو افقی جدید نیازی به این ماشین آلات اضافی ندارند. به همین دلیل، این پنجره ها دوام بیشتری دارند و سطح شیشه ای بیشتری را ارائه می دهند. این پنجره ها جایگزینی ایده آل برای پنجره های قدیمی به شمار می آیند که با توجه به مزایای فراوان و معایب اندک توجه اکثریت را به خود جلب می کند. در ادامه این مقاله به مزایا و معایب این پنجره ها می پردازیم.
از مزیت های پنجره کشویی این است که این پنجره ها به حداقل تعمیر و نگهداری نیاز دارند. پنجره های کشویی قطعات کمتری نسبت به پنجره های معمولی دارند و به همین دلیل است که تعمیر و نگهداری در آن ها به مراتب کمتر نگران کننده است. با تکیه بر همین موضوع می توان گفت پنجره های کشویی مقرون به صرفه تر از سایر انواع پنجره ها هستند چرا که آنها با نگهداری بسیار کمتر دوام بیشتری خواهند داشت و بنابراین هزینه تعمیر یا تعویض پنجره های شما کاهش می یابد. این پنجره ها بسیار بادوامند. پنجره های کشویی مانند پنجره های لولایی به فنرها و قرقره هایی که به مرور زمان فرسوده یا خراب می شوند، تکیه نمی کنند. باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که این پنجره ها به دلیل توان ساخت لنگه های بازشو در ابعاد وسیع تر، تهویه هوای مناسب تر و میدان دید بیشتری نیز به افراد ارائه می دهند و زیبایی ظاهری بیشتری نیز نسبت به سایر پنجره ها دارند.
اگر در منطقه سردسیر زندگی می کنید، مسیر حرکت پنجره های کشویی در زمستان، ممکن است پر از برف و یخ شود و باز و بسته کردن پنجره را دشوار کند. علاوه بر این، از آنجایی که نقطه تماس بین ارسی های کشویی همیشه به خوبی بسته نمی شود، برخی از این پنجره ها ممکن است بیشتر عبور بادهای شدید را تجربه کنند. البته پنجره های کشویی نیز وجود دارند که دارای کانکتور نر/ماده و قفل هستند که دو ارسی را به هم می کشند و این عیب را پوشش می دهند. از معایب دیگر پنجره های کشویی نظافت آن است؛ با گذشت زمان، مسیر حرکت پنجره مستعد جمع شدن خاک می باشد که باز و بسته کردن پنجره را دشوارتر می کند. بسته به اینکه در محیطی که در آن زندگی می کنید خاک و گرد و غبار به چه میزان وجود دارد ممکن است مسیرها نیاز به تمیز شدن یا شستشوی منظم با آب داشته باشند. علاوه بر این باید بدانید که صفحه نمایش این پنجره ها همیشه در معرض محیط خارجی قرار دارد و احتمال اینکه گرده، شوره قاصدک و کثیفی در آن جمع شود بیشتر از سایر پنجره ها است. عیب دیگری که بر این پنجره ها وارد است این است که در حال حاضر به صورت تمام چوب قابل ساخت و پردازش نیستند.
عوامل زیادی وجود دارند که بر قیمت پنجره کشویی تاثیر می گذارند. از مهم ترین این عوامل نوع پروفیل کشویی می باشد. نوع پروفیل کشویی در قیمت و البته کیفیت پنجره دوجداره کشویی بسیار تاثیرگذار است. بهترین پروفیل های کشویی جهت ساخت پنجره کشویی ویستابست ، وینتک و بوتیا می باشند که در بازار. موجود می باشند. یراق آلات بکار رفته در پنجره کشویی عامل دیگری است که بر قیمت پنجره کشویی اثر دارد. اگر پنجره شما بزرگ است بهتر است از یراق آلات آلمانی استفاده کنید تا پنجره ای روان تر و یکنواخت تر داشته باشید. اینکه یراق آلات شما آلمانی و یا ترک باشد بر قیمت آن قطعا تاثیر گذار است. البته که کیفیت تولید نیز بر قیمت آن بی تاثیر نیست؛ پنجره کشویی پنجره حساسی است و اگر با کیفیت مناسب تولید نشود ممکن است عایق صدا و یا سرما و گرما نباشد. در بهترین حالت پنجره ریلی تا ۷۰ درصد عایق می باشد و کیفیت بد نیز این درصد را بیشتر نزول می دهد.
اکنون حتی بدون داشتن اطلاعات زیاد در رابطه با پنجره های کشویی می توان به این نتیجه رسید که پنجره های دوجداره ازهرجهت برای ساختمان و ساکنین آن مفید می باشند. خرید پنجره کشویی به راحتی به صورت خرید از فروشنده های معتبر که از کیفیت و دقت تولید آن ها اطمینان دارید می توانید صورت بگیرد. همچنین می توانید با گرفتن مشاوره از کارشناسان آنلاین سایت های فروش پنجره و اطمینان حاصل کردن از فروش معتبر آن ها، پنجره مورد نظر خود را در ابعاد مناسب و توصیه شده، به صورت آنلاین سفارش دهید. البته برای نصب پنجره های کشویی نکات مهمی را باید رعایت کنید. أولا اینکه قاب پنجره قبلی شما باید کاملاً از دیوار خارج شود. باز و بسته شدن پنجره کشویی، اگر روی دیوار شیب (حتی کم) وجود داشته باشد و یا پروفیل به خوبی تنظیم نشده باشد با مشکل مواجه خواهد شد. بهترین کار این است که برای نصب این پنجره از یک فرد ماهر و با تجربه کمک بگیرید. قبل از نصب پنجره، عملیات زیرسازی پنجره به صورت کاملاً دقیق انجام می شود و اگر این مرحله به خوبی انجام شود، پنجره دوجداره کشویی قطعاً طول عمر بسیار بالایی برای شما خواهد داشت. برای اطلاعات بیشتر در ارتباط با أنواع این پنجره ها و نحوه خرید آن ها می توانید با کارشناسان مربوطه تماس بگیرید.